Menší proužky kapra marinované v kořeněné směsi, obalené v mouce a škrobu a usmažené nebo křupavě vypečené v horkém tuku chutnají i těm kdo ryby nemají v oblibě.
kapří hranolky můžete připravit také v dietnější variantě a to tak, že jen ochutíte marinádou a poté poskládáte na plech s pečicím papírem. Dále pečte v troubě předehřáté na 210 stupňů asi pět minut. Můžete pochopitelně upravit složení koření ale nejvhodnější je použít jako základní drcený kmín a další jako doplněk chuti.
Na filetech z kapra nejprve pečlivě prořežte svalovinu ve hřbetní a ocasní části tak aby se tenké kostičky
zkrátili na 2 - 3 milimetry. Poté nakrájejte pravidelné proužky - hranolky.
V misce rozmíchejte sůl, sojovou omáčku a koření spolu s prolisovaným česnekem. V případě výrazné
sojové omáčky přidejte do kořeněné marinády trochu vody, popřípadě i červeného vína. Směs pak
promíchejte s kousky ryby a nechte chvilku odležet.
Kapří hranolky pak obalujte ve směsi škrobové moučky a hladké mouky a pečte nebo smažte v rozpáleném
oleji nebo sádle. Usmažené nechte okapat na papírové utěrce a podávejte na salátu nebose šťouchanými
bramborami.