Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

KAPŘÍ HRANOLKY

NEUVĚŘITELNÁ PROMĚNA KAPRA
do hodiny vyšší cena střední
Menší proužky kapra marinované v kořeněné směsi, obalené v mouce a škrobu a usmažené nebo křupavě vypečené v horkém tuku chutnají i těm kdo ryby nemají v oblibě.
KAPŘÍ HRANOLKY
na 4 porce

Suroviny


kapr filet 600 g
sójová omáčka 30 ml
sůl 10 g
kmín drcený  
zázvor mletý  
paprika mletá sladká  
česnek 25 g
bramborový škrob 50 g
mouka pšeničná hladká 50 g
olej nebo sádlo na pečení 120 ml

Variace a možnosti

kapří hranolky můžete připravit také v dietnější variantě a to tak, že jen ochutíte marinádou a poté poskládáte na plech s pečicím papírem. Dále pečte v troubě předehřáté na 210 stupňů asi pět minut. Můžete pochopitelně upravit složení koření ale nejvhodnější je použít jako základní drcený kmín a další jako doplněk chuti.

Postup


1

Na filetech z kapra nejprve pečlivě prořežte svalovinu ve hřbetní a ocasní části tak aby se tenké kostičky zkrátili na 2 - 3 milimetry. Poté nakrájejte pravidelné proužky - hranolky.

2

V misce rozmíchejte sůl, sojovou omáčku a koření spolu s prolisovaným česnekem. V případě výrazné sojové omáčky přidejte do kořeněné marinády trochu vody, popřípadě i červeného vína. Směs pak promíchejte s kousky ryby a nechte chvilku odležet.

3

Kapří hranolky pak obalujte ve směsi škrobové moučky a hladké mouky a pečte nebo smažte v rozpáleném oleji nebo sádle. Usmažené nechte okapat na papírové utěrce a podávejte na salátu nebose šťouchanými bramborami.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2019 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]