JOGURTOVÝ DORT
VIŠŇOVÉ POKUŠENÍ Z LEDNICE
Zdravé mlsání ze ztuženého jogurtu na plátu piškotu je osvěžující a překvapivě jednoduché na přípravu. Ochucení ovocem můžete libovolně pozměnit.
Postup
Ze dvou vaječných bílků ušlehejte pevný sníh. Do něho pak zvolna zašlehejte dvě lžíce krupicového cukru.
Když pěnová hmota zpevní a cukr se rozpustí, vmíchejte nejprve žloutky a následně jednu a poté druhou
lžíci polohrubé mouky.
Piškotové těsto přendejte do předem máslem vytřené a moukou vysypané dortové formy. Povrch uhlaďte a
vložte do trouby předem vyhřáté na 180 stupňů. Pečte přibližně 10 minut. Upečený piškot nechte ve formě
zvolna zchladit
V teplé, ne však horké vodě důkladně rozmíchejte práškový ztužovač. Šlehejte ho necelou minutu a pak
vlijte do jogurtu a rychle a pečlivě promíchejte. Na závěr přidejte do směsi višňovou klevelu (kousky ovoce
v rosolu a hned vše vlijte do dortové formy.
Vložte do lednice a nechte nejméně dvě hodiny zatuhnout. Před podáváním postrouhejte dort čokoládou.