Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

JÁTRA V PARMAZÁNU

KŘEHOUČKÁ ZAPEČENÁ JÁTRA
do hodiny levný pokrm střední
Kousky jater obalené ve škrobové moučce a koření zůstanou po rychlém opečení šťavnaté
JÁTRA V PARMAZÁNU
na 4 porce

Suroviny


vepřová játra nebo drůbeží 500 g
cibule 80 g
paprika barevný mix 150 g
parmazán 40 g
víno bílé 100 ml
sůl 15 g
bramborový škrob 20 g
kmín drcený či mletý  
oregano  
paprika mletá sladká  
olej nebo sádlo 60 ml

Variace a možnosti

Je pochopitelné, že můžete použít i jiný druh sýra na zapečení ale parmazán dává pokrmu výraznou chuť a vůni a také příjemně doplní nasládlou chuť jater. Vedle bílého vína můžete použít také výraznější vermut.

Postup


1

Vepřová nebo jiná játra překrájejte na menší, stejnoměrné kousky a promíchejte je se škrobovou moučkou a kořením. Poté je zprudka opečte na troše oleje a to tak dlouho až na nich nejsou patrné syrové části. Papriky a cibuli nakrájejte na větší kousky a také je zprudka opečte. Vše pak zastříkněte vínem, nechte ho krátce odvařit.

2

Játra i opečenou zeleninu pak mírně osolte a promíchejte s polovinou strouhaného parmazánu, vložte do zapékací nádoby vymazané tukem a asi deset minut vše zapékejte v předem vyhřáté troubě. Nakonec posypte zbývajícím sýrem a dopečte.

3

Podávejte pokud možno ihned nejlépe s chlebem, nebo i rýží a doplněním studenou omáčkou či dresinkem.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]