Je pochopitelné, že můžete použít i jiný druh sýra na zapečení ale parmazán dává pokrmu výraznou chuť a vůni a také příjemně doplní nasládlou chuť jater. Vedle bílého vína můžete použít také výraznější vermut.
Vepřová nebo jiná játra překrájejte na menší, stejnoměrné kousky a promíchejte je se škrobovou moučkou a
kořením. Poté je zprudka opečte na troše oleje a to tak dlouho až na nich nejsou patrné syrové části.
Papriky a cibuli nakrájejte na větší kousky a také je zprudka opečte. Vše pak zastříkněte vínem, nechte ho
krátce odvařit.
Játra i opečenou zeleninu pak mírně osolte a promíchejte s polovinou strouhaného parmazánu, vložte do
zapékací nádoby vymazané tukem a asi deset minut vše zapékejte v předem vyhřáté troubě. Nakonec
posypte zbývajícím sýrem a dopečte.