Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

JARNÍ SALÁT

LISTOVÝ S HOŘČICOVÝM DRESINKEM
do 20 minut průměrná cena jednoduchá
Listový salát ochucený hořčicovým dresinkem zjemněným kysanou smetanou. Ve složení listů a lístků lze provést libovolné změny ve prospěch rukoly, čekanky a podobně.
JARNÍ SALÁT
na 4 porce

Suroviny


salát hlávkový 1 ks
špenát čerstvé listy 100 g
ředkvička svazek 1 ks
cibule nebo šalotka 50 g
hořčice plnotučná 50 g
olivový olej extra virgin 30 ml
ocet jablečný 20 ml
kysaná smetana 60 ml
med včelí lžíce  
sůl  

Variace a možnosti

Výraznější chuť dresinku zajistíte použitím francouzské hořčice dijonského stylu, jemnější pak použitím limetkové šťávy namísto octa. Pro zlepšení chuti salátu můžete pomlít salát v míse trochou pepře.

Postup


1

Salát a špenátové listy důkladně omyjte a nechte v sítu okapat. Ředkvičku nakrájejte na jemné plátky.

2

Cibuli nakrájejte na jemno a šlehejte ji v misce delší dobu spolu s olivovým olejem a trochou soli. Po několika minutách cibule v oleji změkne a zčásti pustí šťávu. Teprve pak přidejte hořčici a opět vše prošlehněte, následně přikápněte ocet a přidejte med. Nakonec dresink zjemněte kysanou smetanou

3

Až při podáváním pokapejte připravený salát dresinkem a podávejte.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]