Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

JARNÍ BRAMBOROVÝ

SVĚŽÍ SALÁT Z BRAMBOR
během dopoledne levný pokrm jednoduchá
Jemný a osvěžující bramborový salát spojený dresinkem s hořčice, medu, oleje, octa, soli a nastrouhaných vaječných žloutků.
JARNÍ BRAMBOROVÝ
na 6 porcí

Suroviny


brambory vařené loupané 800 g
olej 100 ml
vejce vařená 4 ks
hořčice plnotučná 40 g
ředkvička 120 g
cibule jarní naťová 60 g
sůl 15 g
med včelí pol. lžíce 40 g
ocet vinný 20 ml
pažitka  

Variace a možnosti

Namísto medu můžete použít běžný nebo přírodní cukr. v tom případě je dobré svařit ho spolu s octem a trochou vody. Do salátu můžete přidat čerstvě pomletý pepř. Také zkuste připravit dresink s dijonskou hořčicí namísto plnotučné.

Postup


1

Uvařené vejce oloupejte a vyjměte z nich žloutky. Ty nastrouhejte do misky přidejte k nim olej, hořčici, sůl, med, ocet a vše důkladně metlou vyšlehejte. Můžete pochopitelně použít i elektrický šlehač. Důležité je aby se vytvořila jemná emulze. Tu ochutnejte, případně dochuťte podle vašich představ.

2

Vařené, vychladlé a oloupané brambory nakrájejte na kostičky nebo plátky a stejně tak nakrájejte ředkvičky. Drobně posekejte jarní, naťovou cibuli, pažitku a také nasekejte vaječné bílky.

3

Vše zlehka promíchejte s připraveným dresinkem a poté nechte v chladu proležet. Tento salát lze podávat k pečenému maso, smaženým pokrmům, opečeným uzeninám ale i jako samostatný pokrm.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]