JARNÍ BRAMBOROVÝ
SVĚŽÍ SALÁT Z BRAMBOR
Jemný a osvěžující bramborový salát spojený dresinkem s hořčice, medu, oleje, octa, soli a nastrouhaných vaječných žloutků.
Postup
Uvařené vejce oloupejte a vyjměte z nich žloutky. Ty nastrouhejte do misky přidejte k nim olej, hořčici, sůl,
med, ocet a vše důkladně metlou vyšlehejte. Můžete pochopitelně použít i elektrický šlehač. Důležité je aby
se vytvořila jemná emulze. Tu ochutnejte, případně dochuťte podle vašich představ.
Vařené, vychladlé a oloupané brambory nakrájejte na kostičky nebo plátky a stejně tak nakrájejte ředkvičky.
Drobně posekejte jarní, naťovou cibuli, pažitku a také nasekejte vaječné bílky.
Vše zlehka promíchejte s připraveným dresinkem a poté nechte v chladu proležet. Tento salát lze podávat
k pečenému maso, smaženým pokrmům, opečeným uzeninám ale i jako samostatný pokrm.