Rychlá a velmi atraktivní polévka s dary moře zahuštěná pastou MISO z fermentované sóji a ječmene. Je možné ji doplnit předem uvařenými mořskými řasami, případně namísto darů moře povařit v polévce maso z ryby.
V rendlíku či na pánvi osmahněte na oleji drobně krájenou cibuli. Když změkne a zavoní přidejte dary moře.
Použijete-li mražené, nechte je předem zvolna rozmrznout. Vzápětí přidejte pokrájený pórek a po chvilce
zalijte mírně vodou, případně i zeleninovým či rybím vývarem.
Polévku jen mírně osolte a přiveďte k varu a přidejte povařené houby. Vařte dvě nebo tři minuty a poté
zmírněte teplo tak aby se polévka přestala vařit a vmíchejte do ní pastu miso. Ta se pozvolna rozpustí ale je
ke škodě ji v polévce vařit. Proto se přidává až těsně před podáváním. Nakonec polévku osvěžte trochou
citronové nebo limetkové šťávy a neste na stůl.