Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

ITALSKÝ SALÁT

KŘEHKÝ, KŘUPAVÝ A SVĚŽÍ
do 20 minut průměrná cena jednoduchá
Listový salát doplněný sýrem - mozzarellou a kousky opečeného chleba nebo veky a ochucený olejem, směsí pepřů a balsamikem.
ITALSKÝ SALÁT
na 6 porcí

Suroviny


polníček  
rukola  
ledový salát  
mozzarella sýr 150 g
chléb 150 g
olivový olej extra virgine  
ocet balsamikový  
sůl mořská  
směs pepřů  

Variace a možnosti

Opečený chléb přimíchejte k salátu až těsně před podáváním. Samozřejmě, že můžete doplnit salát o minirajčátka, kratičce spařený řapíkatý celer a podobně.

Postup


1

V misce šlehejte olivový olej spolu s balsamikovým octem a trochou soli tak dlouho, až se obě tekutiny spojí. Mozzarellu případně natrhejte na menší kousky a ochuťte ji solí a mletou směsí pepřů.

2

Omyté listy polníčku, rukoly a salátu nechte okapat a lehce promíchejte s dresinkem a ochuceným sýrem. Následně do salátu doplňte drobné kostičky chleba opečeného nasucho na pánvi. Pochopitelně, že je možné opéci chléb na olivovém oleji, případně opéci v troubě kousky veky potřené máslem
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]