Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

HOUBAŘSKÉ BRAMBORY

PLNĚNÉ BRAMBORY S MÍCHANICÍ
do hodiny levný pokrm střední
Zajímavá a skvělá variace na téma plněné pečené brambory. Nejlépe z čerstvých hub.
HOUBAŘSKÉ BRAMBORY
na 6 porcí

Suroviny


brambory 600 g
houby čerstvé 300 g
cibule 100 g
vejce 4 ks
sádlo 50 g
sýr cihla nebo jiný 120 g
bylinky směs tymián, petržel, bazalka  
sůl  
kmín drcený  

Variace a možnosti

Do směsi hub můžete přidat kousky uzeniny, uzeného tofu i jiné suroviny. Velmi zajímavá je například kombinace předem krátce povařeného květáku a dušených hub s bylinkami. Stejně jako plněné brambory můžete udělat i plněné cukety a jinou zeleninu.

Postup


1

Směs čerstvých hub nakrájejte na drobné kousky a ty pak zvolna duste na cibuli osmahnuté na sádle s trochou soli a kmínu. Houby nejprve pustí šťávu a poté co se část tekutiny vydusí a houby změknou nechte směs zchladnout. Přidejte sůl, syrová vejce, strouhaný sýr a posekané bylinky.

2

Pečlivě omyté brambory podélně rozkrojte a vydlabejte jejich vnitřky tak, aby vám vznikly bramborové mističky. Ty trochu osolte a pak do nich rozdělte připravenou náplň.

3

Brambory pečte v troubě podle velikosti asi 30 - 45 minut při nízké teplotě (140 stupňů) a poté dopékejte asi 15 minut při teplotě vyšší 190 - 200 stupňů.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2025 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]