Do směsi hub můžete přidat kousky uzeniny, uzeného tofu i jiné suroviny. Velmi zajímavá je například kombinace předem krátce povařeného květáku a dušených hub s bylinkami. Stejně jako plněné brambory můžete udělat i plněné cukety a jinou zeleninu.
Směs čerstvých hub nakrájejte na drobné kousky a ty pak zvolna duste na cibuli osmahnuté na sádle s trochou soli a kmínu.
Houby nejprve pustí šťávu a poté co se část tekutiny vydusí a houby změknou nechte směs zchladnout. Přidejte sůl, syrová
vejce, strouhaný sýr a posekané bylinky.
Pečlivě omyté brambory podélně rozkrojte a vydlabejte jejich vnitřky tak, aby vám vznikly bramborové mističky. Ty trochu osolte
a pak do nich rozdělte připravenou náplň.
Brambory pečte v troubě podle velikosti asi 30 - 45 minut při nízké teplotě (140 stupňů) a poté dopékejte asi 15 minut při teplotě
vyšší 190 - 200 stupňů.