GYROS ZEBRA
DOMÁCÍ PEČÍNKA Z KUŘETE A VEPŘE
Prokládáním rozklepaných kousků masa docílíte velmi zajímavého efektu i výrazného ochucení jinak často fádní pečeně. Pokud ještě využijete výrazné zelené bylinky budou vaším dílem určitě všichni nadšeni.
Postup
Vepřové a kuřecí maso nakrájejte na tenké plátky a ty, přikryté potravinářskou fólií rozklepejte na tenko. V
troše vody rozmíchejte sůl, semleté či podrcené koření, poseknaou petrželovou nať a trochu prolisovaného česneku. Touto marinádou pak potírejte plátky masa a skládejte je střídavě na sebe a prokládejte tence krájenou slaninou tak, aby vzniknul jeden kus masa. Připravenou pečínku můžete i nemusíte nechat v lednici odležet.
Maso pečete v troubě spolu s cibulí a česnekem mírně podlité vodou při teplotě 160 stupňů asi 50 minut.
Aby maso nabylo na povrchu vysušené můžete ho přikrýt alobalem. Až na závěr dopečte domácí gyros při
vyšší teplotě a potírejte ho přitom zbylou marinádou a výpekem.
Hotovou pečeni krájejte napříč nebo okrajujte z krajů tenké plátky. Přelijte je výpekem s rozpečenou cibulí a
podávejte s chlebem, bramborami a podobně.