Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

GRILOVANÁ ŽEBRA

GRILOVANÁ VEPŘOVÁ ŽEBRA
na druhý den průměrná cena střední
Vepřový bok s kostí naložíme a necháme marinovat do druhého dne. Naložené maso uvaříme do měkka a poté ugrilujem. Podáváme s čerstvým chlebem.
GRILOVANÁ ŽEBRA
na 4 porce

Suroviny


vepřový bok 1 kg
Koření grilovací Argentina (kotany)  
česnek 6 stroužků  
sůl  
pepř černý  
bobkový list  
olej  
hořčice plnotučná  
med včelí  

Variace a možnosti

Postup


1

Vepřový bok nakrájíme na plátky 2 cm, okořeníme Argentinou, prolisovaným česnekem a pepřem. Plátky zalijeme olejem a necháme marinovat do druhého dne.

2

Pak naložené maso uvaříme s novým kořením, bobkovým listem a pepřem téměř do měkka.

3

Při grilování žebra potíráme zbylou marinádou, promíchanou s hořčicí a medem. Podáváme s čerstvým chlebem.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]