FAZOLOVÁ SEKANÁ
VÝBORNÁ KOMBINACE MLETÉHO MASA A LUŠTĚNIN
Sekaná připravená z mletého masa a předem uvařených a rozsekaných fazolí ochucená česnekem a výrazným kořením.
Postup
Den dopředu dejte namočit fazole. Druhý den z nich slijte vodu, propláchněte je a v čisté vodě s trochou saturejky je zvolna vařte až změknou.
Vařené fazole rozmixujte nebo semelte a vmíchejte do nich, trochu vody či vývaru, mleté maso (směs vepřového a hovězího),
vejce, strouhanku, na kostičky krájenou slaninu a vše dobře osolte a okořeňte.
Vzniklou fáš vložte do vymaštěné formy a pečte ji při mírné teplotě okolo 160stupňů 30 – 40 minut. Na
závěr dopečete potřenou výpekem při vyšší teplotě.
Fazolovou sekanou můžete podávat jak teplou, třeba se šťouchanými bramborami se špenátem a
česnekem, tak i studenou s chlebem či pečivem.