Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

FAZOLOVÁ SEKANÁ

VÝBORNÁ KOMBINACE MLETÉHO MASA A LUŠTĚNIN
během dopoledne průměrná cena střední
Sekaná připravená z mletého masa a předem uvařených a rozsekaných fazolí ochucená česnekem a výrazným kořením.
FAZOLOVÁ SEKANÁ
na 5 porcí

Suroviny


fazole červené suché 250 g
vejce 2 ks
strouhanka 50 g
anglická slanina 50 g
mleté maso 300 g
kmín drcený  
majoránka  
petrželová nať čerstvá nebo sušená  
pepř černý  
sůl mořská 15 g
zázvor mletý  
sádlo na vymaštění nádoby  

Variace a možnosti

Pro urychlení přípravy můžete využít předvařených nebo konzervovaných fazolí. Můžete vyzkoušet i kombinaci fazolí a hrachu nebo jiných luštěnin.

Postup


1

Den dopředu dejte namočit fazole. Druhý den z nich slijte vodu, propláchněte je a v čisté vodě s trochou saturejky je zvolna vařte až změknou.

2

Vařené fazole rozmixujte nebo semelte a vmíchejte do nich, trochu vody či vývaru, mleté maso (směs vepřového a hovězího), vejce, strouhanku, na kostičky krájenou slaninu a vše dobře osolte a okořeňte.

3

Vzniklou fáš vložte do vymaštěné formy a pečte ji při mírné teplotě okolo 160stupňů 30 – 40 minut. Na závěr dopečete potřenou výpekem při vyšší teplotě.

4

Fazolovou sekanou můžete podávat jak teplou, třeba se šťouchanými bramborami se špenátem a česnekem, tak i studenou s chlebem či pečivem.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]