ČOČKA JINAK
BÁJEČNĚ RYCHLÁ A ZDRAVÁ KRMĚ
Placky z naklíčené čočky. Ta naklíčí za 24 hodin - naklíčená se dále už nevaří jen zamíchá s vejci, kořením a peče jako bramborák.
Postup
Čočku dobře propláchněte a nechte asi dvě hodiny nabobtnat. Poté vodu slijte, zrnka rozprostřete nejlépe
na síto a nechte klíčit. Nejméně třikrát během dne čočku propláchnete vodou a nechte ji na světle. Do 24
hodin by měla bát čočka naklíčená a ze suché luštěniny jste si vypěstovali velmi cennou zeleninu.
Do naklíčené čočky vmíchejte vejce, sůl, koření, bramborový škrob a smetanu. Ze vzniklé hmoty pak tvořte
na pánvi placky a ty z obou stran pečte na oleji, případně i sádle. Čočka naklíčením z větší části ztrácí své
nadýmací schopnosti.
Samozřejmě, že můžete placky z naklíčené čočky různě ochutit, doplnit strouhaným sýrem, uzeninou a
podobně. Také lze nízkou vrstvu čočky zapéci v troubě.