Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

CITRONOVÝ ŽRALOK

Z MOŘSKÝCH HLUBIN NA STŮL
do 20 minut vyšší cena jednoduchá
Zde je jedna možnost, inspirace z asijské kuchyně, jak si na steaku ze žraloka pochutnat a navíc úprava je velmi jednoduchá..
CITRONOVÝ ŽRALOK
na 4 porce

Suroviny


žralok steak 800 g
citron 2 ks
pórek 150 g
mrkev 60 g
bramborový škrob 10 g
máslo 60 g
olej 50 ml
sůl 12 g

Variace a možnosti

Samozřejmě, že můžete pokrm doplnit kořením, například trochou mletého koriandru či hřebíčku a stejně tak i bílým pepřem, ale není to nutné.

Postup


1

Máte-li mražené žraločí steaky nechte je v lednici zvolna rozmrznout. Poté je osušte a důkladně osolte a nechte případně v chladu odležet. Poté je zprudka pečte v rozpáleném oleji.

2

Po otočení steaků zmírněte trochu teplotu a do pánve přidejte jemně krájenou mrkev a po chvíli také sekaný pórek. Krátce vše osmahněte a poté zalijte citronovou šťávou do které jste rozmíchali trošku (půl lžičky) škrobové moučky. Jen velmi krátce vše převařte. Pokud šťáva zhoustne příliš, trochu ji zřeďte bílým vínem nebo vývarem. V poslední fázi zjemněte pokrm máslem.

3

Podávejte s rýžovými těstovinami nebo rýží.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]