Tradiční sladkost připravíte docela snadno a vedle citronové polevy můžete plát těsta potřít libovolnou jinak ochucenou, třeba malinovou, rumovou či smetanovou.
Docela dobře můžete udělat kávovou variantu tohoto moučníku a to tak, že namísto kakaa zamícháte do mouky instantní kávu nebo karo. Těsto můžete přivonět vanilkou, mletým hřebíčkem nebo použít koření do perníku. Velmi zajímavá je také poleva s rumem a citronovou šťávou.
V míse šlehejte nejprve 150g cukru a žloutky. Potom přidejte skořicový cukr a rozpuštěné máslo.Vše vyšlehejte do hustější pěny. Do pevného sněhu ušlehaného z bílků zapracujte, zašlehejte 100g krupicového cukru. Když sníh ztuhne a bude se matně lesknout zamíchejte ho do žloutkového základu.
Do směsi pak vmíchejte postupně prosátou mouku promíchanou s kakaovým práškem.
Vzniklé těsto vzápětí rozetřete na plech vyložený pečicím papírem (nebo vymazaný tukem a vysypaný
moukou). Pečte při 170 - 180 stupních asi 15 minut. Upečený plát nechte vychladnout.
Prosátý moučkový cukr vyšlehejte spolu s s horkou vodou a citronovou šťávou. Tím vám vznikne cukrová, pomalu tekoucí poleva. Tu hned rozetřete na povrch plátu a nechte ji zatuhnout. Kulatým vykrajovátkem pak vykrájejte měsíčky.