Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

CIBULOVÝ KOLÁČ

CHUTNÉ PŘEKVAPENÍ PRO KAŽDÉHO
do hodiny průměrná cena střední
V koláčové formě nebo na plechu rychle připravený koláč s cibulí a sýrem, lze doplnit slaninou či jinou uzeninou ale třeba i houbami, zeleninou a podobně.
CIBULOVÝ KOLÁČ
na 6 porcí

Suroviny


listové těsto 200 g
vejce 2 ks
anglická slanina 100 g
sýr cihla 50 g
sýr s modrou plísní 50 g
šlehačka 33% 120 ml
cibule 150 g
kmín drcený  
sůl  
mouka pšeničná hladká na pomoučnění  
olej 40 g

Variace a možnosti

Zajímavou variantou je koláč s cibulí a pórkem nebo jenom pórkový. Pozor ale na zelené části pórku, které se rychle připalují.

Postup


1

Listové těsto rozválejte na tenký plát a ten přeložte do formy, nebo na plech. Vidličkou těsto na několika místech propíchejte aby se při předpékání příliš nevyboulilo. Předpečte ho v troubě vyhřáté na 180 stupňů po dobu cca 7 minut.

2

Cibuli nakrájejte na půlkolečka nebo měsíčky a na oleji ji v pánvi opékejte až změkne. Trochu ji osolte a přidejte drcený kmín.

3

Na předpečené těsto rozložte osmahnutou cibuli a celý koláč zalijte vejci rozšlehanými se smetanou a strouhaným sýrem.Většinou není třeba tuto směs díky slaným sýrům zvlášť solit.

4

Troubu odvětrejte na 160 stupňů a v ní pak po dobu asi 20 minut dopečte cibulový koláč se sýrem.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]