Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

CIBULOVÁ KRKOVIČKA

KLASICKÁ LAHŮDKA NEJEN PRO ORTODOXNÍ PIVAŘE
do hodiny průměrná cena střední
Plátky krkovičky podlité pivem a zvolna pečené s cibulí, anglickou slaninou a česnekem. Pečené maso je tak nasládlé po cibuli a výrazný výpek lehce nahořklý chmelem z piva.
CIBULOVÁ KRKOVIČKA
na 4 porce

Suroviny


vepřová krkovice 800 g
cibule 200 g
česnek 40 g
anglická slanina 150 g
pivo 400 ml
kmín drcený  
sůl 15 g

Variace a možnosti

Můžete zvážit i variantu, kdy na dno pekáčku naskládáte plátky syrových brambor a plátky syrového celeru a až na ně pak cibuli maso atd.

Postup


1

Vepřovou krkovici nakrájejte na tenčí stejnoměrné plátky. Do prolisovaného česneku přimíchejte sůl a drcený kmín a vzniklou směsí důkladně potřete plátky masa.

2

Oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka. Do pekáčku vložte na dno část cibule na ni pak skládejte plátky masa proložené plátky slaniny, vše zalijte větší částí piva a velmi zvolna pečte (130 stupňů) asi 40 minut.

3

Na závěr pečte asi 15 minut při vyšší teplotě posypané zbylou cibulí a okrášlené plátky anglické slaniny. Výpek odvařte s trochou piva a přelijte přes pečené maso. Podávejte s chlebem a vychlazeným pivem.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2017 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]