Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

ČESNEČKA ČILI OUKROP

JAKO U BABIČKY
do 20 minut levný pokrm jednoduchá
Velmi jednoduchá polévka s ozdravnými účinky. Doporučuji doplnit do každé porce jedno vejce pro posílení.
ČESNEČKA ČILI OUKROP
na 4 porce

Suroviny


brambory syrové loupané 200 g
ječné krupky perličky nebo vločky 80 g
cibule 60 g
česnek 35 g
sádlo 50 g
sůl  
kmín drcený  
majoránka  
petrželová nať  

Variace a možnosti

Dříve hospodyně připravovaly oukrop také z vody, která se slévala z vařených brambor. Můžete samozřejmě použít masový nebo zeleninový vývar popřípadě do polévky přidat trochu mletého zázvoru či pepře. Vhodné je přidat do každé porce ještě syrové vejce a nechat ho chvíli srazit.

Postup


1

Na sádle osmahněte cibulku, když zesklovatí, přidejte polovinu rozetřeného česneku, krátce ho zapěňte spolu s kmínem a zalijte vodou nebo vývarem. Oškrabané brambory nakrájejte na drobné kostky a vložte je do polévky, vše osolte a vařte asi deset minut.

2

Když jsou brambory téměř vařené, přidejte ječné vločky nebo malé krupky perličky. Vařte asi pět minut a na závěr přidejte do polévky druhou část třeného česneku, majoránku a petrželovou nať.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]