Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

CELEROVÉ KARBANÁTKY


do hodiny levný pokrm střední
Tato variace na smažený celer je díky opečení základní suroviny s cibulí velice chutná a zajímavá. Může být samostatným pokrmem i zvláštní přílohou k pečeni.
CELEROVÉ KARBANÁTKY
na 6 porcí

Suroviny


celer 400 g
cibule 70 g
tofu uzené či bylinkové 200 g
vejce 4 ks
strouhanka 60 g
bramborový škrob 30 g
sůl případně celerová 15 g
šlehačka 33% 100 ml
kmín drcený či mletý  
petrželová nať nebo i celerová  
olej na pečení 100 ml

Variace a možnosti

Umáčknuté kuličky nebo placičky můžete obalit případně v kukuřičné krupici, nebo směsi semínek. Také je lze péci na pečicím papíře v troubě a na závěr je poklást plátky bylinkového másla. Pokud do těsta přidáte trochu mléka a těsto tím zředíte (případně svažte trochou hladké mouky), můžete ze směsi péci na pánvi placky.

Postup


1

Očištěný celer nakrájejte nebo nastrouhejte na tenké nudle a na části oleje ho opékejte spolu s drobně nakrájenou cibulí a trochou kmínu. Jde o to aby se celer s cibulí opekl a zavoněl. Zároveň s tím změkne a na závěr vše osolte, zalijte smetanou, přidejte nasekanou petrželovou nať nebo celerovou nať a jemně nastrouhané tofu.

2

Do ochladlé směsi vmíchejte vejce rozšlehaná se škrobovou moučkou a přidejte strouhanku. Nechte chvíli stát pak namočenýma rukama tvořte stejnoměrné kuličky, ty roztlačte ve strouhance a vzniklé karbanátky pečte zvolna z obou stran v oleji.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2017 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]