Tato variace na smažený celer je díky opečení základní suroviny s cibulí velice chutná a zajímavá. Může být samostatným pokrmem i zvláštní přílohou k pečeni.
Umáčknuté kuličky nebo placičky můžete obalit případně v kukuřičné krupici, nebo směsi semínek. Také je lze péci na pečicím papíře v troubě a na závěr je poklást plátky bylinkového másla.
Pokud do těsta přidáte trochu mléka a těsto tím zředíte (případně svažte trochou hladké mouky), můžete ze směsi péci na pánvi placky.
Očištěný celer nakrájejte nebo nastrouhejte na tenké nudle a na části oleje ho opékejte spolu s drobně
nakrájenou cibulí a trochou kmínu. Jde o to aby se celer s cibulí opekl a zavoněl. Zároveň s tím změkne a na
závěr vše osolte, zalijte smetanou, přidejte nasekanou petrželovou nať nebo celerovou nať a jemně
nastrouhané tofu.
Do ochladlé směsi vmíchejte vejce rozšlehaná se škrobovou moučkou a přidejte strouhanku. Nechte chvíli
stát pak namočenýma rukama tvořte stejnoměrné kuličky, ty roztlačte ve strouhance a vzniklé karbanátky
pečte zvolna z obou stran v oleji.