Pro ještě lepší chuť vmíchejte do brambor kousky másla, případně přidejte jen nepatrně muškátového květu na konec opékání celeru. Pokud vynecháte v receptu řapíkatý celer nevadí ale jeho svébytná jemná chuť a křehkost přílohu velmi obohatí a osvěží.
Omyté brambory uvařte ve slupce, scezené je nechte ochladnout a pak oloupejte. Pokud jsou ještě teplé,
rozšťouchejte je spolu se sol a smetanou. Když vystydnou pak je raději nastrouhejte na hrubém struhadle.
Kořenový celer očistěte a nakrájejte na tenké nudličky. Ty na sádle velmi zvolna opékejte spolu s drceným
kmínem asi deset minut. Během té doby s ním míchejte a pophazujte aby se stejnoměrně opékal. Příjemně
přitom zavoní a také změkne. Takto upravený celer pak přidejte k bramborám.
Na pánvi ve zbývajícím sádle krátce osmahněte na drobné kousky krájený řapíkatý celer a na závěr i jemně
krájený pórek. Vše promíchejte do brambor doplňte sekanou petrželovou nebo cibulovou nať případně
pažitku a podávejte.