Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

BYLINKOVÍ VRABCI

VEPŘOVÁ TROCHU JINAK
během dopoledne průměrná cena jednoduchá
Velmi jednoduchá příprava se zaručeným výsledkem. Vepřové maso pečené s bylinkami, cibulí a jogurtem, který všechny chutě jaksi uhladí a polepší.
BYLINKOVÍ VRABCI
na 6 porcí

Suroviny


vepřová krkovice nebo plec 1000 g
sůl 20 g
cibule 100 g
česnek 20 g
jogurt 120 ml
petrželová nať  
bylinky směs  

Variace a možnosti

K masu můžete přidat také kousky nakrájených brambor a připravit tak jídlo z jednoho pekáčku tedy vrabce s přílohou. Místo jogurtu můžete pečeni podlít také podmáslím nebo syrovátkou. Mléčná kyselina vytvoří k tučnému vepřovému spolu s bylinkami příjemný kontrast a ozvláštní běžnou úpravu.

Postup


1

Vepřovou krkovici nebo plec nakrájejte na stejnoměrné kousky (cca 50 - 70g). Osolte je a důkladně promněte. Bylinky (rozmarýn, tymián, šalvěj a petrželovou nať, případně libeček, celerovou nať) nasekejte a spolu se solí a trochou prolisovaného česneku chvíli třete.

2

Do každého kousku, vrabčáka udělejte zářez a do něho vložte směs česneku soli a nasekaných bylinek. Takto připravené vrabčáky pak naskládejte do pekáčku ve kterém je nakrájená cibule a bílý jogurt s trochou kmínu.

3

Vše pečte velmi zvolna, přikryté, při 130 stupních a na závěr jen dopečte "do barvy" při vyšší teplotě. Hotové vrabce posypejte nasekanými bylinkami a podávejte
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2017 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]