BYLINKOVÍ VRABCI
VEPŘOVÁ TROCHU JINAK
Velmi jednoduchá příprava se zaručeným výsledkem. Vepřové maso pečené s bylinkami, cibulí a jogurtem, který všechny chutě jaksi uhladí a polepší.
Postup
Vepřovou krkovici nebo plec nakrájejte na stejnoměrné kousky (cca 50 - 70g). Osolte je a důkladně
promněte. Bylinky (rozmarýn, tymián, šalvěj a petrželovou nať, případně libeček, celerovou nať) nasekejte
a spolu se solí a trochou prolisovaného česneku chvíli třete.
Do každého kousku, vrabčáka udělejte zářez a do něho vložte směs česneku soli a nasekaných bylinek.
Takto připravené vrabčáky pak naskládejte do pekáčku ve kterém je nakrájená cibule a bílý jogurt s trochou
kmínu.
Vše pečte velmi zvolna, přikryté, při 130 stupních a na závěr jen dopečte "do barvy" při vyšší teplotě.
Hotové vrabce posypejte nasekanými bylinkami a podávejte