Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

BYLINKOVÉ BAGETY

KŘEHKÁ MÁSLOVÁ LAHŮDKA
do 20 minut průměrná cena střední
Tenké plátky pečiva potřené bylinkovým máslem a rozpečené v troubě, případně opečené na pánvi. Skvělé k salátu, polévce ale i ke sklence vína.
BYLINKOVÉ BAGETY
na jednu bagetu či pět rohlíků

Suroviny


pečivo bageta - rohlíky 150 g
máslo 70 g
bylinky směs 30 g
sůl mořská 6 g
česnek 10 g

Variace a možnosti

Bylinkové máslo můžete variabilně doplnit bazalkou, celerovou natí, saturejkou a podobně. Lze připravit máslo jen z jednoho druhu byliny například majoránkové či rozmarýnové. Také je vhodná kombinace bylin s různým kořením, například čerstvě mletým pepřem, muškátovým květem a oříškem, mletým kmínem a podobně.

Postup


1

Máslo nakrájejte na tenčí plátky a nechte ho v pokojové teplotě změknout. Směs bylinek nejprve nakrájejte a poté nasekejte na jemnou směs. česnek prolisujte nebo taktéž jemně nasekejte. Ideální kombinace bylinek do směsi jsou tři díly petrželové nati, jeden díl tymiánu, jeden díl rozmarýnu, maličko libečku či celerové nati.

2

Do třecí misky či hmoždíře vložte bylinky, česnek, sůl a trošku másla a vše důkladně třete několik minut. Poté přidávejte ostatní máslo.

3

Pečivo nakrájejte na tenké, stejnoměrné plátky. jestliže je pečivo velmi čerstvé nechte plátky krátce zaschnout a poté je z jedné strany potírejte tenkou vrstvou bylinkového másla a skládejte na plech vyložený pečicím papírem.

4

Troubu rozehřejte na 180 - 190 stupňů a v ní pak během tří až pěti minut rozpečte pečivo. Lze ho podávat jak čerstvé, tak i vychladlé, kdy oschne a příjemně křupe a voní bylinkami.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2017 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]