Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

BULGUR PLACKY

PŘEKVAPENÍ V PODOBĚ PEČENÉ PŠENICE
do hodiny průměrná cena střední
Velmi jednoduchý recept na pšeničné placky vhodné jako samostatný pokrm nebo coby zajímavá a nevšední příloha. Souběžně se nabízí celá řada možností jak placky doplnit či pozměnit.
BULGUR PLACKY
na 4 porce

Suroviny


bulgur 300 g
vejce 2 ks
celer 80 g
žampiony 70 g
cibule 50 g
olej nebo sádlo 50 ml
bramborový škrob 25 g
sůl 10 g
kmín drcený  
provensálské bylinky suché nebo čerstvé  
zázvor mletý  
česnek sušený  
petrželová nať  

Variace a možnosti

Těsto na placky můžete snadno vylepšit nastrouhaným sýrem, přivonět prolisovaným česnekem ale také doplnit kousky anglické slaniny nebo posekanými škvarky.

Postup


1

Drcenou, v páře předvařenou pšenici, tedy bulgur vložte do dvojnásobného množství vroucí, osolené vody a nechte asi 15 minut pod poklici, bez dalšího vaření nabobtnat.

2

V míse si rozšlehejte vejce, škrob, koření, sůl, petrželovou nať, poté přidejte na nitky strouhaný či krájený celer, jemně krájenou cibuli a velmi drobně krájené žampiony. Do této směsi vmíchejte důkladně bulgur.

3

Ze vzniklé směsi pak tvořte na rozpálené mírně tukem potřené pánvi placky a ty pečte z obou stran. Podávejte doplněné zeleninou, salátem jako samostatné jídlo nebo coby zajímavou přílohu.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2017 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]