BULGUR PLACKY
PŘEKVAPENÍ V PODOBĚ PEČENÉ PŠENICE
Velmi jednoduchý recept na pšeničné placky vhodné jako samostatný pokrm nebo coby zajímavá a nevšední příloha. Souběžně se nabízí celá řada možností jak placky doplnit či pozměnit.
Postup
Drcenou, v páře předvařenou pšenici, tedy bulgur vložte do dvojnásobného množství vroucí, osolené vody
a nechte asi 15 minut pod poklici, bez dalšího vaření nabobtnat.
V míse si rozšlehejte vejce, škrob, koření, sůl, petrželovou nať, poté přidejte na nitky strouhaný či krájený
celer, jemně krájenou cibuli a velmi drobně krájené žampiony. Do této směsi vmíchejte důkladně bulgur.
Ze vzniklé směsi pak tvořte na rozpálené mírně tukem potřené pánvi placky a ty pečte z obou stran.
Podávejte doplněné zeleninou, salátem jako samostatné jídlo nebo coby zajímavou přílohu.