Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

BEZMASÁ ROŠTĚNÁ

ROBI PLÁTEK NA ŽAMPIONECH
do hodiny průměrná cena střední
Pokud dostatečně obilné maso ochutíte a náležitě upravíte, ani vám nebude vadit, že pojídáte pšeničnou a rýžovou bílkovinu. Nejdůležitější je cibulový základ.
BEZMASÁ ROŠTĚNÁ
na 4 porce

Suroviny


obilné maso 600 g
cibule 80 g
sádlo 50 g
žampiony čerstvé 120 g
sůl mořská 12 g
hořčice plnotučná lžíce 15 g
kmín drcený  
ovesné vločky jemné, rozsekané  
mouka pšeničná hladká na obalení  
zeleninový vývar na podlévání 300 ml

Variace a možnosti

Podle vašeho zvyku můžete šťávu zjemnit trochou smetany polepšit její chuť sladovým výtažkem či trochou pepřového koření.

Postup


1

Stejnoměrně nakrájenou cibuli opékejte na sádle až zezlátne. Přidejte k ní drcený kmín a část- asi polovinu na drobno nasekaných žampionů. Nechte ještě trochu dojít do hněda, pak přidejte hořčici, krátce ji osmahněte a zalijte trochou vody nebo lépe vývarem.

2

Plátky ROBI osolte a trochu okmínujte a obalte v hladké mouce. na pánvi je v troše sádla opečte z obou stran. Pak je vložte do připraveného základu a pod poklicí je zvolna asi 15 minut duste. Nakonec zamíchejte do dušeniny sekané či mixované ovesné vločky. Ty se během chvilky rozvaří a šťávu lehce zahustí.

3

Zbylou část oloupaných žampionů nakrájejte na plátky a ty opečte na pánvi do červena a vkládejte až do hotového pokrmu či jako ozdobu na talíř.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2017 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]