BAVORSKÁ RYBÍ POLÉVKA
ZAJÍMAVÁ VARIACE NA RYBÍ POLÉVKU
Silný rybí vývar s knedlíčky z rybích vnitřností a obraného masa, doplněný kořenovou zeleninou a bylinkami.
Postup
Rybí ořez a hlavy zvolna vařte spolu s cibulí, většinou kořenové zeleniny, solí a provensálským kořením.
Důležité je pozvolné vaření, tak zvané táhnutí, kdy vývar jen lehce probublává. Vývar vařte 20 - 30 minut.
Hotový vývar sceďte.
Uvařené hlavy a odřezky nechte zchladnout a poté z nich oberte maso. To nahrubo překrájejte a vložte do
misky. Přidejte vejce, na větší kusy překrájené syrové vnitřnosti, olej proto, aby hotové knedlíčky nebyly v
polévce tuhé. Dále sůl, muškátový květ, malou snítku posekaných čerstvých bylinek a strouhanku. Vše
promíchejte a nechte pár minut ztužit.
Ze vzniklé hmoty tvořte namočenýma rukama, nebo za pomoci lžic knedlíčky či noky a ve vroucím vývaru je
krátce vařte.
Zvlášť na pánvi rozpusťte máslo přidejte na nitky krájenou či strouhanou kořenovou zeleninu a posekanou
druhou část bylinek. Vše krátce zapěňte a pak přidejte do polévky.