Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

Rada

VYRESTOVAT NA TUK - VYDUSIT

V několika receptech jsem se setkala s termínem vyrestovat nebo vyrestovat na tuk. Co to přesně znamená?

Také se můžete setkat s termínem vydušení na tuk. Vždy se jedná o postupné odvaření tekutiny a koncentraci vydušeniny nebo výpeku. Na závěr se zpravidla oddělí tuk ve kterém se vše osmahne. Tím dojde k zesílení chuťových látek. Samozřejmě se nesmí kašovitá vydušenina spálit. Často se v tu chvíli do tuku zapráší mouka a krátce osmahne spolu s ostatním a pak zalije vodou či vývarem, vše se rozšlehá a následně provaří. Tak se připravují šťávy či některé omáčky k dušeným či pečeným pokrmům.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]