Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

Rada

TĚSTOVINY - OLEJ PŘI VAŘENÍ

Má nebo nemá se dávat při vaření těstovin do vody olej.

Důležité je aby se těstoviny vařily v dostatečném množství dobře osolené vody. Olej přidaný do vody trochu těstoviny zjemní ale těžko zabrání tomu aby se při vaření a po uvaření lepily k sobě jak se často tvrdí. Většinu oleje ale slijete do odpadu s vodou při cezení. Raději dopřeji těstovinám olej nebo případně máslo až po scezení. Velmi důležitá je i kvalita vařených těstovin a proto je třeba s nimi stále míchat a také kontrolovat stav jejich uvaření.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2025 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]