Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

Rada

PEČENÍ A SMAŽENÍ NA MÁSLE

Velmi často je v receptech, že máme opékat ryby ale i maso na másle. To ale pění brzo se přepálí. Jde vůbec upéci na dnešním másle steak nebo usmažit řízek?

Máslo, které běžně kupujeme v obchodech obsahuje 80% mléčného tuku a 20% syrovátky a dalších látek. Pokud chceme používat máslo k tepelné úpravě pečení a smažení což vyžaduje vyšší teploty musíme používat jenom samotný tuk, tedy tak zvané přepuštěné máslo. To lze docela snadno připravit podle návodu uvedenému v kulinářském lexikonu. Na přepuštěném másle pak už můžete připravit zeleninové i jiné základy na polévky, omáčky i dušená masa. Vyrobíte skvělou máslovou jíšku a bez problémů upečete i pořádný steak.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]