Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

Rada

MASO - PRUDKÉ OPEČENÍ

V receptech se píše, opečte maso například do guláše, ze všech nebo obou stran. Většinou se mi ale stává, že maso na pánvi spíš bublá a dusí se. Co dělám špatně.

Podstatné je to, aby se maso opékalo vždy zprudka a intenzivně. Pánev nebo kastrol a tuk musí být hodně rozpálené aby se maso rychle na povrchu zapeklo (zavřelo) a nepustilo šťávu. Ta pak, když je jí více jen bublá případně se počne připalovat. Další významnou roli hraje sůl. je totiž lepší opékat maso nesolené a až se opeče, teprve ho solit a kořenit. Budete-li mít větší množství masa pak ho raději opékejte opakovaně v menším množství. Ideálně se k tomu hodí pánve s nepřilnavým povrchem a silnou stěnou neboť spíše udrží teplotu při opékání. Opečené a spečené sraženiny ze šťávy určitě vložte k připravovanému pokrmu protože jsou zdrojem výrazné chuti (pokud nejsou spálené).
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]