Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

Rada

MÁSLOVÝ KRÉM - HRUDKY

Když dělám máslový krém z pudinku stává se mi, že v něm mám hrudky a také se mi někdy srazí. Co mám dělat abych měla hladký krém?

Při přípravě žloutkového krému jsou dvě zásadní úskalí. První je to, že když uvaříte příslušné množství pudinku s cukrem, vytváří pudink při chladnutí velmi rychle osychající škraloup a ten pak v krému už často nejde rozmíchat. Proto je dobré chladit pudink za stálého míchání a navíc do něho přidejte trochu ztuženého tuku. Tím dojde k tomu že pudink zesklovatí, snáze se míchá. pro účinnější chlazení dejte misku či rendlík do studené vody. Druhé úskalí , tedy riziko sražení másla v krému je často zaviněno rozdílnou teplotou pudinku a zašlehávaného másla. Obojí by mělo mít pokojovou teplotu. Proto je třeba při výrobě krému včas vyndat máslo z lednice a nechat ho v klidu změknout.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]