MÁSLOVÝ KRÉM - HRUDKY
Když dělám máslový krém z pudinku stává se mi, že v něm mám hrudky a také se mi někdy srazí. Co mám dělat abych měla hladký krém?
Při přípravě žloutkového krému jsou dvě zásadní úskalí. První je to, že když uvaříte příslušné množství pudinku s cukrem, vytváří pudink při chladnutí velmi rychle osychající škraloup a ten pak v krému už často nejde rozmíchat. Proto je dobré chladit pudink za stálého míchání a navíc do něho přidejte trochu ztuženého tuku. Tím dojde k tomu že pudink zesklovatí, snáze se míchá. pro účinnější chlazení dejte misku či rendlík do studené vody.
Druhé úskalí , tedy riziko sražení másla v krému je často zaviněno rozdílnou teplotou pudinku a zašlehávaného másla. Obojí by mělo mít pokojovou teplotu. Proto je třeba při výrobě krému včas vyndat máslo z lednice a nechat ho v klidu změknout.