Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

Rada

KERAMICKÉ NOŽE

Jsou keramické nože opravdu tak šetrné k potravinám, že neničí vitaminy a opravdu se neotupí jako jiné nože?

Myslím si, že keramické nože jsou do domácnosti přínosem v tom, že budou dlouhou dobu ostré. Tupý nůž pochopitelně krájené potraviny poškozuje tím, že je zčásti drtí a deformuje. Každopádně reklamní trik s tím, že zelenina bude mít více vitaminů možná zabírá, ale byl by pravdou v případě, starých nožů z korodujícího materiálu. Dnes běžné nože z nerez oceli potraviny neničí ani na nich nenechávají kovový přídech či dokonce chuť. V současné době je na trhu celá řada keramických nožů a tak je třeba vybrat si tak aby vyhovoval vašim potřebám.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]