Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

Rada

AVOKÁDO - POUŽITÍ

Je avokádo ovoce nebo zelenina a jak ho v kuchyni využít?

Avokádo je odborně gastronomicky zařazováno do plodové zeleniny, podobně jako lilek a jiné. Původem je z Jižní Ameriky ale pěstuje se v subtropickém a tropickém pásu na celém světě. Obsahuje velmi cenné oleje, vitaminy a minerály. Zralé má pod pevnou slupkou měkkou dužinu, která jde roztírat. použití do pomazánek, dipů a šlehaných pěn. Můžete ho rozmixovat do polévek, pokrájené krátce zahřát ve směsích zeleniny a podobně. Samo o sobě nemá zvláštní chuť a je ho třeba vždy dostatečně dochutit třeba bylinkovou solí.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2024 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]