Petr Stupka Český kulinář
Hledej:
Týdeník Recepty Poradna Lexikon Kontakt

Poradna

Recepty a návody

Zeptejte se Petra Stupky


Jméno a příjmení    Kontakt




KYNUTÉ TĚSTO - ZADĚLÁVÁNÍ

Prosím o zaručený způsob, jak zadělám kynuté těsto na buchty a koláče. V různých knihách je několik způsobů. Který z nich je nejlepší?

Máte pravdu v tom, že se různí způsoby jak zadělat kynuté těsto. Princip, který vám doporučuji je vyzkoušený a daří se podle něho zadělat i těm, kdo nemají žádnou praxi. Na kynuté těsto je třeba připravit kvásek - zpravidla je to teplé mléko, trochu mouky, droždí, trochu cukru případně soli a vše metlou promíchat na řídkou kašičku, kterou navrch poprášíte moukou a necháte přikrytou vykynout - vzejít. To trvá několik minut. Další tekuté součásti těsta je dobré vyšlehat do stejnorodé pěny - jsou to zpravidla vejce nebo žloutky, tuk (máslo, sádlo, olej) a cukr nebo případně med.
Partneři:
ČESKÝ INTERNET s.r.o. © 2017 Marten & Louis, spol. s r.o., ČESKÝ INTERNET s.r.o., Kostelní 942/46, České Budějovice
Připomínky a návrhy zasílejte na info@ceskereality.cz. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele zakázáno. [6]